LinkedIn

Jeugd

Je hoeft het niet alleen te doen
Wij ondersteunen met hulp en begeleiding, aan tieners en jongvolwassenen en hun ouders bij het verminderen, stabiliseren,  en opheffen van de gevolgen van psychosociale problemen of gedragsproblemen. Ook staan wij tieners en jongvolwassenen met een (licht)verstandelijke beperking en hun ouder/verzorgers bij met vragen over opvoedings- en (gedrags)problemen.

Daarbij is een persoonlijke benadering van groot belang! Iedere situatie is verschillend. De Bemoediging werkt daarom vraaggericht, zodat de vragen en de doelen van de jongere en ouders (verzorgers) centraal staan. We zorgen voor de juiste “klik” tussen de jongere en hulpverlener. En dit doen we uiteraard samen met de jongere.

Tieners
Veel tieners die wij kennen hebben op jongere leeftijd een diagnose gekregen. Wat dat zegt, misschien iets over dat het niet altijd makkelijk is om met een diagnose door het leven te gaan. Samen met de tiener richten wij ons op de talenten en vaardigheden die hij/zij al bezit en aan welke doelen de tiener graag wilt gaan werken.

De hulpverleners van de Bemoediging vinden het een uitdaging om samen met de tiener “out of the box” te denken over thema’s hoe ga je om met je ouder, je vrienden, groepsdruk of alcohol. Maar ook levensvragen over je toekomst en je dromen zijn belangrijke onderwerpen. Zo gaan we samen met de tiener elk leefgebied af en ondersteunen waar nodig.

Wij begeleiden je individueel, soms in een groep met lotgenoten of begeleiden en ondersteunen je thuis. Dit doen wij voor kinderen, tieners en (jong)volwassenen.

Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Neem contact op

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Vul hier je naam en e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.